Föreställningar

Våra föreställningar


Vi är Bredbytrollen


Musikteaterföreställning där barnen är interaktiva i dialog, sång och musik. Det blir ett möte där olikheterna mellan troll och människobarn först tycks oövervinnerliga, men där leken, glädjen och nyfikenheten kan tränga igenom barriären och man kan skratta åt olikheterna och mötas i likheterna. Aktörerna använder TAKK (tecken som alternativ och kompletterande kommunikation). Föreställningen är 30 minuter och passar barn i förskoleåldern (ca 3–7 år).

Trollkalas


Musikteaterföreställning där barnen är interaktiva i dialog, sång och musik. Trollen har gjort sig illa på skräp som kastats i naturen och tar reda på hur skräpet istället ska källsorteras. Det är lätt att retas men inte kul att bli retad. Det är viktigt att kunna dela med sig. Tillsammans reflekterar de med barnen om hur en riktig vän ska vara. På slutet ställer trollen till med kalas där alla får vara med. Aktörerna använder TAKK. Föreställningen är 30 minuter och passar barn i förskoleåldern (ca 3–7 år).

Trull & Trall på äventyr i Bokskogen


Vi får här följa Trull och Trall på deras sökande efter fantasin. Skogens djur kommer till hjälp och tar via sång och musik med dem på en magisk färd. Föreställningen vill främja språkutvecklingen genom att locka barnen att på ett lustfyllt sätt erövra språket och samtidigt inspirera vuxna att läsa för sina barn. Trollen läser en saga på rim som varvas med sång och musik där barn och vuxna tillsammans kan upptäcka bokens underbara värld. Familjeföreställningen passar alla barn i yngre förskoleåldern och är 20 minuter

Färgglatt med Trull & TrallDet övergripande temat är olikheter. Trollen ifrågasätter om alla självklart identifierar sig som antingen pojke eller flicka. Varför tycker vi olika (konkret: om maträtter och färger), ska man våga prova något nytt som man inte visste att man gillar, vem får bestämma, hur får man alla att komma med och är det okej att tycka olika? Frågorna iscensätts med situationer i trafiken och på picknick. Samtliga sånger illustreras med TAKK. Föreställningen är 35 minuter och utarbetad med produktionsstöd från Estrad Norr, Region Jämtland Härjedalen.

Sjung och skaka loss med oss!


”Sjung och skaka loss med oss” är en musikshow för hela familjen. Låtarna kommer från Bredbytrollens föreställningar.

Här får vi bland annat lära oss att gå i trafiken. Ska man dela med sig av godis? Protestera mot äcklig mat. Dansa Tango och Twist. Sjunga en kompissång. Lära oss sopsortera mm. Föreställningen är ca 30 minuter.

Reslust-igt med Bredbytrollen


I denna digitala föreställning kommer Bredbytrollen hem till din förskola eller annan mötesplats via programmet Zoom. Trull och Trall tar med barnen på en resa till Sydpolen, djungeln och Månen. Vi gör en resa i årstiderna, pratar om Allemansrätten och till sist hjälper barnen trollen med rim till en sångtext. Föreställningen är ca 35 minuter lång